Kundtjänst

Ring oss gärna

Vi ger inte personlig rådgivning över telefon, men svarar på dina frågor om tjänstepensionen ITP eller gällande rådgivningstjänsten. Säkerställ gärna att du inte anger känsliga uppgifter i onödan när vi kontaktar oss.

0770-330 025 Öppet vardagar: 08:30-16:30

Har du frågor eller synpunkter?

Välj ärende

Vanliga frågor och svar

 • Varför ska jag logga in i PTK Rådgivningstjänst?

  När du loggar in hämtar vi information om dina nuvarande försäkringar, så att vi kan ge dig en helhetsbild ditt försäkringsskydd i dag. Du får dessutom konkreta och personligt anpassade råd om hur du kan förbättra dina försäkringar för framtiden om du blir sjuk, går i pension eller skulle dö i förtid. Om något förändras i ditt privat- eller arbetsliv bör du logga in och ta reda på om dina tidigare råd fortfarande är aktuella.

  Eftersom vi hanterar känslig information är det viktigt att vi vet att du är du. Därför måste du ha e-legitimation för att använda tjänsten.

  I PTK Rådgivningstjänst får du råd om vilka val du bör göra och var du gör dem.

 • Vem kan använda PTK Rådgivningtjänst?

  För att du ska kunna använda rådgivningstjänsten ska du

  1. Ha tjänstepensionen ITP
  2. Just nu ha ett jobb där du tjänar in till din ITP varje månad
  3. Ha en e-legitimation. Läs om hur du skaffar e-legitimation.

  Om din arbetsgivare under en period inte betalar in premien till ITP-försäkringen – till exempel för att du är långtidssjuk eller föräldraledig – kan du inte använda PTK Rådgivningstjänst under den perioden.

 • Hur kan rådgivningstjänsten vara gratis? Hur finansieras den?

  PTK har inget vinstintresse och får inte provision från något försäkringsbolag, oavsett vilka råd vi ger. Vår rådgivning påverkas alltså inte av vilka försäkringar du väljer. PTK Rådgivningstjänst finansieras med pengar som Svenskt Näringsliv och PTK har kommit överens om att använda för att informera om tjänstepensionen ITP.

 • Vad är PTK?

  PTK förbättrar villkoren och ökar tryggheten på arbetsmarknaden för privatanställda tjänstemän. Vår organisation består av 27 fackförbund som samverkar om förhandlingar, utbildning och information. PTK representerar dig i förhandlingar om bland annat pension, försäkringar, omställning och arbetsmiljö.

 • Hur kontaktar jag er för att få hjälp?

  Du kan kontakta oss via vårt kontaktformulär eller ringa vår kundservice på 0770-330 025. Då kan du få hjälp om du har tekniska problem eller svårigheter att använda tjänsten. Du kan också ställa generella frågor om tjänstepensionen ITP. Kundservice ger inte personliga råd om pension.