Singel

En stor fördel med singellivet är att du kan fokusera på dig själv och vad du vill. Det gäller även din tjänstepension. Har du ingen annan som är beroende av din inkomst kan du skippa onödiga försäkringar och maxa ditt eget sparande.

Starta rådgivning

Checklista för singlar:

  • Se till att du inte har onödiga försäkringar som minskar din ålderspension.  
  • Kolla vem som är förmånstagare för den livförsäkring du har genom tjänstepensionen. 
  • Se över din ålderspension. Hur aktiv vill du vara och hur stor risk vill du ta? 

Det är inte alla som känner till det, men i tjänstepensionen ingår ett knippe försäkringar som är till för att skydda din familjs ekonomi om du skulle gå bort. De här försäkringarna kallas med ett samlingsnamn för efterlevandeskydd. Som singel kan du välja bort delar av ditt efterlevandeskydd för att öka din ålderspension.

Det finns också en livförsäkring som kallas TGL. Den är inte valbar utan ingår alltid när du har tjänstepension. Se till att du har angett rätt person som förmånstagare, alltså den person som du vill ska få försäkringspengarna om du skulle gå bort.

Vi har koll – snart du med

Det gör inget om du inte har koll på dina försäkringar i dag. En av de stora fördelarna med PTK Rådgivningstjänst är just att vi kan samla in uppgifter om alla försäkringar som du kan ha tecknat hos de största och vanligaste aktörerna på marknaden. Det betyder att vi kan skapa en överblick av ditt totala skydd – och ge råd därefter. 

Har du redan koll på vår rådgivning och pensionssystemets olika delar? Då kan du starta din rådgivning direkt. Annars kan det vara bra att läsa igenom vår pensionsskola innan du sätter igång. Den tar inte mer än fem minuter och ökar kraftigt dina chanser att få ut så mycket som möjligt av din tjänstepension.

En rådgivning tar en timme

Rådgivningstjänsten är kostnadsfri och vår lojalitet är endast riktad till dig. Vi säljer inga försäkringar och vi får ingen provision, oavsett vad du väljer. 

Med hjälp av det vi får veta om dig kan vi ta fram personligt anpassade råd. När du har gått igenom rådgivningen får du våra råd sammanställda i en lista med åtgärder. Därefter är det upp till dig att faktiskt genomföra de förändringar vi rekommenderar.

Starta rådgivning