Jag är förälder

Har du barn och familj som är beroende av dig? Då ska du se till att välja rätt skydd för att försäkra att din familj klarar sig oavsett vad som händer.

Starta rådgivning

Checklista för föräldrar:

  • Anpassa de valbara försäkringarna i din tjänstepension så att de ger maximalt skydd för din familj.
  • Se över din ålderspension. Hur aktiv vill du vara och hur stor risk vill du ta? 

Det är inte alla som känner till det, men i tjänstepensionen ingår ett knippe försäkringar som är till för att skydda din familjs ekonomi om du skulle gå bort. De här försäkringarna kallas med ett samlingsnamn för efterlevandeskydd. Du kan anpassa ditt efterlevandeskydd så att det ger maximalt skydd för din familj.

En av de valbara försäkringarna inom efterlevandeskyddet är återbetalningsskydd. Det kan vara bra att välja när du har barn. Återbetalningsskydd innebär att hela eller delar av dina pensionsinsättningar betalas ut till dina efterlevande om du skulle gå bort. 

Du kan även välja till ett så kallat familjeskydd. Det är en väldigt förmånlig livförsäkring, där du själv bestämmer hur mycket som ska betalas ut och hur länge om du skulle gå bort. På det viset kan du anpassa skyddet efter hur stort ekonomiskt stöd din familj behöver om något skulle hända dig.

Du måste göra ett aktivt val för att ha återbetalningsskydd och familjeskydd. Vi hjälper dig skaffa det i vår rådgivning.

Vi har koll – snart du med

Det gör inget om du inte har koll på vad du har för försäkringar idag. En av de stora fördelarna med PTK Rådgivningstjänst är just att vi kan samla in uppgifter om alla försäkringar som du kan ha tecknat hos de största och vanligaste aktörerna på marknaden. Det betyder att vi kan skapa en överblick av ditt totala skydd – och ge råd därefter. 

Har du redan koll på vår rådgivning och pensionssystemets olika delar? Då kan du starta din rådgivning direkt. Annars kan det vara bra att läsa igenom vår pensionsskola innan du sätter igång. Den tar inte mer än fem minuter och ökar kraftigt dina chanser att få ut så mycket som möjligt av din tjänstepension.

”När man får barn så måste man ju planera mer framåt”

Läs intervjun med den nyblivna pappan Erik

En rådgivning tar en timme

Rådgivningstjänsten är kostnadsfri och vår lojalitet är endast riktad till dig. Vi säljer inga försäkringar och vi får ingen provision, oavsett vad du väljer.

Med hjälp av det vi får veta om dig kan vi ta fram personligt anpassade råd. När du har gått igenom rådgivningen får du våra råd sammanställda i en lista med åtgärder. Därefter är det upp till dig att faktiskt genomföra de förändringar vi rekommenderar.

Starta rådgivning